11 februari 2012 | Geen reacties

Vorige week had ik een gesprek met Puk, een deelneemster van de workshop puur profileren. Zij was erg enthousiast en had er bijzonder veel aan gehad, gelukkig. Puk had voorafgaand aan de workshop geprobeerd ook anderen te enthousiasmeren om deel te nemen. Uit een gesprek met één van haar slachtoffers, Loes, bleek het volgende. Loes begreep niet dat je überhaupt geld zou uitgeven aan een cursus waar je je eigen talenten ontdekt. “Ik weet toch al lang wat ik kan en hoe ik dat kan inzetten! Ga jij het wel doen? Maar jij bent al zo goed en succesvol.“

Ja, merkwaardig, het was mij ook al opgevallen dat er mensen rondlopen die niet investeren in hun persoonlijke groei. Blijkbaar zijn zij wel gelukkig en tevreden met hun leven en werk. Niet iedereen heeft behoefte aan extra uitdagingen en externe prikkels.

Terug bij Puk. Loes noemde het al, zij is een bijzonder mens een geweldige ondernemer en, niet onbelangrijk, succesvol. Overal waar zij binnen komt laat Puk een onvergetelijke, stralende en bruisende indruk achter. Ze is energiek, grappig en een ras verteller. Waarom zou zij investeren in een workshop profileren? We vragen het Puk zelf. “Ik wil het verschil maken”, luidde het antwoord. Ik moet weten hoe anderen, liefst vreemden, over mij denken. Hoe zij mij zien, wat puur is en wat ik beter achter me kan laten. Daarom investeer ik in mezelf, daarom ben ik een blij mens en daarom ben ik succesvol.

Puk, ik ben trots op je!!!

Joke Norendaal

Laat een reactie achter

*