3 juni 2012 | Geen reacties

Tijdens het schrijven van een presentatie over Personal Branding vanuit authenticiteit, gaan mijn gedachten als vanzelf terug naar mijn eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling.

Ik realiseer me dat ik als trainer en ontwikkelaar van programma’s en onderwijsbeleid altijd actief ben geweest als het gaat om nieuwe ontwikkelingen onderzoeken, uitwerken en implementeren. Een onbedwingbare zoektocht naar vernieuwing en uitdagingen. En geen enkele behoefte om op de voorgrond te treden. “Laat anderen maar pronken met mijn veren”. Ik deed mijn werk met een eigenheid zonder daar concessies aan te doen. Ik werkte gedreven en met veel plezier.

 

Als meisje wilde ik actrice worden, alle aandacht krijgen, in het middelpunt van de belangstelling staan; functionele aandacht en liefst met een boodschap. Als docent en trainer kon ik die wens tot vervulling laten komen. Maar hoe meer ik me met de organisatie en beleid ging bemoeien, hoe vaker ik mezelf in de coulissen terugvond. Zolang mijn boodschap goed overkwam vond ik dit prima, maar dat was natuurlijk lang niet altijd het geval.

 

In de loop van de jaren kreeg ik steeds meer last van onrust, ontevredenheid of misschien zelfs frustratie. In ieder geval was het voor mij de hoogste tijd om uiteindelijk de stap te maken naar ondernemerschap. Achttien jaar leerde ik mensen hoe dat moest: jezelf presenteren, jezelf profileren op alle fronten. Ik wilde uit de rol van aangever in de coulissen en terug zelf het podium op. En nu doe ik dat ook.

 

Al schrijvend aan mijn presentatie realiseer ik me dat ik een zelfsturende professional ben geworden die actief bezig is met haar loopbaan en het opbouwen en onderhouden van haar netwerk. Het podium voelt weer vertrouwd aan; ik sta actief op de voorgrond. Personal branding is mij op het lijf geschreven!

 

Laat een reactie achter

*