19 februari 2012 | 1 reactie

De aankondiging en omschrijving van de workshop Puur Profileren sprak mij zo aan, dat ik besloot mij aan te melden. Volkomen onwetend van wat mij te wachten stond, meldde ik mij de eerste dag in Barendrecht. De sfeer en locatie ademden rust, intimiteit en professionaliteit uit. De warme ontvangst van Joke Norendaal en Lucienne van Leijen nam de eerste onwennigheid weg.

Deze eerste dag begon met een presentatie van elke cursist van 5 minuten. Vervolgens werden de opnamen afzonderlijk teruggeluisterd en teruggekeken, waarbij je telkens eerst jezelf mocht becommentariëren en vervolgens feedback kreeg van de coaches en andere cursisten. Dit leverde naast hilarische ook emotionele momenten op. De subtiel neergezette tissues bewezen mij hun dienst. Ik vond het confronterend om mezelf terug te zien en te horen wat anderen van mij vinden. Ik kreeg zulke positieve en mooie feedback, terwijl ik (té!) kritisch was op mijzelf.

De professionele, objectieve en opbouwend kritische feedback van Joke en de bedachtzame observaties van Lucienne leverden genoeg stof tot nadenken maar deze gaven bovenal meer duidelijkheid in wat we tijdens deze workshop wilden bereiken, en vooral loslaten.

Het was bijzonder boeiend te ervaren hoe een groep totaal verschillende mensen met zeer diverse achtergronden en karakters zich zo één kunnen voelen tijdens deze workshop.

De tweede dag hielp Lucienne ons onze talenten om te zetten in een beweging, een emotie, in kleur. Enigszins blanco stond ik voor het schilderdoek, eigenlijk kwam er totaal niets in mij op. Ik trachtte te voelen wat ik wilde neerzetten. Dit leek lastig, maar toch ontstond er een abstracte vorm, die langzaamaan veranderde in een kleurrijke luchtballon: wat vage kleuren onderaan maar oplopend naar een felle en uitdagende kleurschakering. Dit was hoe ik me voelde; ik had letterlijk meer lucht en wilde verder! De workshop werd in de middag afgesloten met een presentatie, waarbij elke cursist een uur de tijd kreeg om haar eigen verhaal voor te bereiden.

Prachtig om te zien hoe een ieder voor zich een authentieke en vooral passionele presentatie neerzette. Mijn schilderij inspireerde me om iedereen tijdens mijn verhaal mee te nemen in mijn luchtballon voor een vogelvlucht door mijn leven. En ik merkte dat ik het leuk vond dit te doen! De lucht van de ballon steeg uit boven de angst die ik voorheen voelde.

De dag werd afgesloten met het terugkijken van de vier presentaties. En de sfeer die heerste was trots: trots op jezelf en trots op elkaar. Trots op de trainers, die door ons te helpen ervoor gezorgd hebben dat wij dit kunnen neerzetten.

Een ieder die twijfelt of de workshop Puur Profileren wel iets is voor hem of haar is, en bij wie de moed ontbreekt, wil ik met klem adviseren: DOEN!! Je trekt hier voor de rest van je leven profijt van.

Joke, een bijzonder gedreven, enthousiaste en zeer ervaren coach en Lucienne, een begenadigd kunstenaar en scherp in het observeren en het geven van feedback, vormen een perfect team voor het geven van de workshop Puur Profileren.

Een aanrader voor iedereen die verder wil komen op zowel professioneel als op persoonlijk gebied!

Petra Broek, eigenaar StijlOke

Een reactie to “Puur Profileren; een boost voor je zelfvertrouwen!”

 1. Astrid Bakker says:

  Ik kan Petra’s beschrijving van de workshop en gevoelens volledig beamen: ik heb dezelfde ervaring gehad. Inmiddels zijn we ruim 2 maanden verder, een tijd waarin ik me van steeds meer verandering in mezelf bewust werd.
  Deze tekst beschrijft mijn gevoel:

  “Sinds vandaag is er iets veranderd in mij,
  ineens zie ik het weer helemaal zitten,
  vandaag voel ik mij voor het eerst weer vrij,
  ik zit ook niet meer in mijn verleden te spitten.

  Vanaf nu ga ik er weer helemaal voor,
  dat was iets wat ik mezelf steeds heb beloofd
  en het lijkt te lukken en het dringt ook tot me door, voor het eerst in weken schijnt er een zonnetje in mijn hoofd”

  ()

Laat een reactie achter

*